Scoutsessie pagina

Gewijzigd op Di, 19 Dec, 2023 om 1:07 PM

De scoutsessie pagina geeft een overzicht van alle scoutsessies die zowel handmatig als via de Horiver Scanner zijn gedaan. De scoutsessies kunnen worden gefilterd op locatie en wie er gescout heeft. Iedere scoutsessie kan worden aangeklikt om de informatie per sessie te bekijken. Hierbij kan achteraf de datum van de scoutsessie nog worden aangepast indien nodig. Daarnaast kunnen de observaties per scoutsessie worden bekeken. Op de scoutsessie pagina kunnen scoutsessies handmatig worden ingevoerd en kunnen scoutsessies worden geimporteerd. Er kan een template worden gedownload om te zien aan welke eisen en opbouw het bestand moet voldoen.

Locatie en Scout selecteren

Links boven de scoutsessies kan met het drop-down een keuze worden gemaakt tussen Locatie en/of Scout.
Klik op de gewenste locatie en daarna op de gewenste scout om de scoutsessies op die locatie van die scout te zien. Om alleen de scoutsessies van een locatie te zien, kan het scout veld leeggelaten worden. Andersom kan ook het locatieveld leeggelaten worden om alleen de scoutsessies van een bepaalde Scout te zien

Handmatige invoer

Door op handmatige invoer te klikken kunnen handmatig scoutsessies worden ingevoerd. In een volgend menu kunnen de locatie, afdeling, scout en datum van scouten worden ingevoerd. Vervolgens kunnen op basis van de plattegrond van de kas op de locaties van de Horiver kaarten worden geklikt. Er kan ook worden gekozen om voor alle Horiver kaarten tegelijk een waarde in te voeren. De waarden voor plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en bestuiving kunnen dan per scoutmethode worden ingevoerd.

Scoutsessies importeren

Door op “Scoutsessie importeren” te klikken kunnen scoutsessies middels een Excel file worden geïmporteerd. Het is mogelijk om eerst een template te downloaden om te bepalen welke opmaak het Excel file moet hebben om deze te kunnen uploaden. Let hierbij op dat alleen juist ingevulde templates kunnen worden geüpload.

Met de knop “Selecteer bestand” kan een bestand dat aanwezig is op de computer worden geïmporteerd.

Na het bestand te hebben geselecteerd, kan met de knop “Importeerd scoutdata” het bestand worden ingelezen. De scoutsessies uit het bestand zullen dan zichtbaar worden in het scoutessie overzicht.

Scoutsessies inzien

Door op een scoutsessie in het scoutsessie overzicht te klikken kunnen informatie over de sessie en de observaties uit de sessie worden ingezien.

Sessie

Door op sessie te klikken verschijnt de informatie over de sessie. De locatie, afdeling, scout en bron wordt getoond. Daarnaast worden het aantal waarnemingen en de datum van de scoutsessie getoond. Achteraf kan met de knop onder “Kaarten vervangen” worden aangegeven of de horiver kaarten worden vervangen na deze scout sessie.

Observaties

Door op “Observaties” te klikken wordt de plattegrond getoond van de kas met daarin de Horiver kaarten. Per Horiver kaart wordt door de kleuren die corresponderen met de natuurlijke vijanden, plagen, ziekten en bestuiving weergegeven hoeveel er van zijn waargenomen. Door met de muis op een Horiver kaart te staan, worden de waarden per Horiver kaart weergegeven. Door op een Horiver kaart te klikken kunnen de waardes per kaart achteraf worden bekeken en/of aangepast indien van toepassing. Door rechtsbovenin de knop “Compacte weergave” te klikken kan worden gewisseld tussen een weergave waar alleen de rijen worden getoond waar een

Horiver kaart in hangt en een weergave waar alle rijen getoond zullen worden.

Door op het potlood icoon rechts bovenin te klikken kan de datum van de scoutsessie nog achteraf worden aangepast.