Invoermethoden

Gewijzigd op Wo, 20 Dec, 2023 om 10:34 AM

Scoutsessies kunnen op meerdere manieren worden gedaan. Het is mogelijk om een handmatige invoer te doen in het dashboard waarbij alle plagen, natuurlijke vijanden, ziekten en bestuiving in de kas worden gescout en de waardes vervolgens ingetypt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de Horiver Scanner die in de mobiele applicatie van Natutec Scout zit, om witte vlieg te scouten. Hiermee kan met de mobiele telefoon een foto worden gemaakt van een of meerdere Horiver kaarten die in de kas of outdoor hangen. De applicatie berekent vervolgens automatisch hoeveel witte vlieg er op de Horiver kaart aanwezig is. De derde methode is om de waardes vanaf een Horiver kaart te tellen en deze vervolgens in de mobiele applicatie in te voeren.  De vierde methode is een observatie doen, die lijkt op de handmatige invoer. Het verschil tussen de twee is dat de handmatige invoer in het dashboard wordt gedaan en de observatie via de mobiele applicatie

Handmatige invoer

Een handmatige invoer kan gedaan worden in het dashboard van de Natutec Scout app. Ga hiervoor in het linkermenu van het dashboard naar Scoutsessies. In het Scoutsessies menu is rechtsboven een knop te vinden met “Handmatige invoer”.

Klik hier om te zien hoe een handmatige invoer in zijn werk gaat

Telling vanaf Horiver kaart

Met deze invoermethode wordt er door eigen observatie en telling bepaald wat de waardes zijn van de plagen en/of natuurlijke vijanden die op de Horiver kaart aanwezig zijn.

Klik hier om te zien hoe een telling vanaf een Horiver kaart ingevoerd kan worden

Horiver Scanner

Voor een aantal teelten is de witte vlieg een grote plaag. Het tellen hiervan op vangkaarten is een tijdrovende klus die ook nog vereist dat scouts witte vliegen kunnen herkennen. Met de Horiver Scanner van Natutec Scout kan iedere scout een foto nemen van de vangkaart en wordt door kunstmatige intelligentie automatisch de witte vliegen op de Horiver kaart geteld. In de toekomst zullen meerder plaaginsecten worden toegevoegd aan de Horiver Scanner. Wanneer een nieuw plaaginsect is toegevoegd zal hiervan een melding worden gedaan.

Klik hier om te zien hoe de Horiver Scanner gebruikt kan worden